В Україні легалізували видобуток бурштину

Видобуток бурштину легалізувала Верховна Рада. За ухвалення законопроекту №2240 в цілому проголосували 279 депутатів.
Спецдозвіл на вивчення і розробку родовищ із подальшим видобуванням бурштину видається терміном до 5 років, при цьому площа ділянки, на який видається документ, не може перевищувати 10 га.
Парламентарі також запровадили штраф за незаконний видобуток бурштину у розмірі від 3 тис. до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 тис. гривень до 170 тис. гривень) або позбавлення волі терміном від 2 до 3 років.
Водночас ВР передбачила штраф до 5,1 тис. гривень за ведення видобутку з використанням обладнання, що підлягає обов'язковій сертифікації або показники безпеки якого наводяться в нормативних документах і підлягають підтвердженню відповідності шляхом сертифікації, але не пройшли їх.
Крім того, закон знижує ставки рентної плати за видобуток бурштину з 25% до 15% з вирахуванням з цієї плати 30% на користь місцевих громад, і прибирає, за словами авторів, ряд дублюючих і архаїчних погоджень.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе