«Діджиталізація» стала словом 2019 року

«Діджиталізація» стала словом 2019 року за визначенням онлайн-словника неологізмів і сленгу сучасної української мови «Мислово».
«Діджиталізація» означає зміни у всіх сферах суспільного життя, пов'язані з використанням цифрових технологій.
«Слово є спрощеною формою більш точного терміну «цифрова трансформація» і проявом глобальної цифрової революції. Інші світові тренди, такі як зміна клімату або проблеми гендерної ідентичності, які не отримали значного поширення в українській публічній дискусії. Термін з великим відривом очолив список найбільш відвідуваних слів словника, а кількість його переглядів зросла на 1,535% порівняно з минулим роком», - зауважили в «Мислово».
Хоча в цьому році перемогло неполітичне слово, всі інші претенденти відображали політичні події: «Зе», «монобільшість», «турборежим», «розведення», «червоні лінії», «полонені».
У минулому році словник назвав словом року «Томос».
Основними критеріями при виборі слова року є його популярність і соціальна значущість. «Мислово» обирає слово року восьмий рік поспіль.
Словник «Мислово» створений у 2012 році з метою фіксації неологізмів, сленгу та інших проявів сучасної української мови. Слова та визначення до них надсилають звичайні користувачі.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе