Іран офіційно визнав, що "помилково" збив український літак ракетою

Керівництво Ірану визнало, що український літак МАУ, який летів із Тегерана до Києва, був випадково збитий ракетою.

Про це повідомляють ВВС та Guardian.

У заяві влади зазначається, що іранські військові «зробили помилку» та випадково вистрілили в літак. Усі відповідальні за трагедію будуть притягнуті до відповідальності, справу розгляне військовий суд, йдеться в повідомленні, показаному по державному телебаченню. У ньому іранський уряд також приносить свої вибачення перед родинами всіх жертв і всіх країн, громадяни яких загинули в катастрофі.

Іранські військові пояснили, що літак був помилково сприйнятий як ворожа ціль після того, як він повернув у бік одного з військових об'єктів Революційної гвардії Ірану — Корпусу вартових Ісламської революції.

«Військові були приведені в найвищий рівень готовності, — йдеться у заяві. — У таких умовах, внаслідок людської помилки та ненавмисно, рейс був збитий».

Іран приніс вибачення за катастрофу і заявив, що оновить свої системи ППО, щоб запобігти подібним помилкам у майбутньому.

На цю заяву вже відреагував президент України Володмир Зеленський. Глава держави наполягає на "цілковитому визнанні вини" Ірану у збитті українського літака МАУ: 


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе