У Першій Білоцерківській гімназії тестуватимуть “шведський стіл”

Запахи середньостатистичної шкільної їдальні легко занурять у дитинство років на 20-30 назад будь-якого дорослого. Смакові звички змінюються, але за останні 30 років страви, якими годують школярів, — ні. Збіркою рецептів, затвердженою ще у 1985 році наказом Міністерства торгівлі УРСР, яка не враховує ні сучасні технології приготування, ні інгредієнти, школи і садочки, користуються і сьогодні. При цьому норми харчування, зокрема для закладів освіти, та санітарні норми, так само застарілі приблизно на два десятки років.

Покласти край застарілому дитячому харчуванню вирішили в школах Білої Церкви. Вже у січні в Першій Білоцерківській гімназії планують запровадити пілотний проєкт «Мультипрофільного харчування», який передбачає харчування учнів за принципом «шведського столу».

Відповідний проєкт виконавчого комітету було опубліковано на сайті Білоцерківської міської ради. У вівторок, 14 січня під час чергового засідання його розглянуть члени виконкому. 

Планується, що пілотний проєкт буде запроваджено вже з 20 січня 2020 року. 

Харчування дітей здійснюватиметься за принципом «шведського столу», що надасть учням можливість спробувати різні страви або обрати з декількох запропонованих, страву на особистий смак. Ще одна перевага зміни стандартного процесу харчування на мультипрофіль в тому, що школа не виходитиме за рамки бюджету, а просто змінить форму харчування. 

Нині таку систему успішно випробували у столиці в Печерському районі. Наразі проєкт реалізовують майже у всіх школах Києва. 

Читайте також: ​На Білоцерківщині в горе-матері забрали трьох дітей​​​.

Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе