WWF Україна закликає народних депутатів законодавчо захистити річки

Всесвітній фонд природи WWF Україна звернувся до народних депутатів з проханням підтримати проект закону, яким в українське законодавство запроваджується поняття «особливо цінної ділянки річки» аби захистити їх та зберегти природне і культурне різноманіття, пов’язане з такими ділянками. 
Всесвітній фонд природи визначає «особливо цінні ділянки річок» як частини річок, що мають вільну течію, перебувають у відмінному чи доброму екологічному стані та є місцем проживання видів тварин, які потребують охорони і збереження, відповідно до національного законодавства.
Експерти WWF впевнені у необхідності визначення та захисту таких ділянок на річках, тому що з року в рік в Україні збільшується кількість річок зі зміненим природним станом через будівництво гідростанцій, дамб, гребель, промислового водозабору. Разом зі зміною стану річок змінюється і рельєф прилеглих до неї територій. Комплекс цих змін призводить до значних екологічних збитків та погіршення умов життя населення – зменшення кількості доступної питної води, зменшення кількості риби, зниження туристичного потенціалу регіону, а також загрози паводків.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе