Проломи череп: мережею шириться небезпечний челендж серед школярів

У ТікТок з’явився небезпечний челендж, який називається "проломи-череп-челендж" (skull-breaker challenge).

В чому суть челенджу?

Три людини стають у ряд і домовляються стрибнути одночасно. Але стрибає тільки той, хто стоїть посередині, а двоє його друзів (які домовилися заздалегідь) своїми ногами роблять «підсічку», в результаті чого жертва розіграшу падає. Найчастіше - на спину і потилицю. Все, що відбувається знімають на відео і викладають в ТікТок з відповідним хештегом, щоб зібрати лайки.


Цей челендж поганий відразу з двох причин: по-перше, він надзвичайно небезпечний, призводить до травм (в США вже є перші жертви, які вирушили до лікарні після такого розіграшу) і навіть смерті (сильний удар потилицею об підлогу при падінні з висоти власного зросту може бути летальним). По-друге, жертва розіграшу не в курсі того, що через секунду її чекає падіння і публічне приниження, зйомка якого потрапить в інтернет - а це вже відвертий буллінг.

Батьки одного з хлопчиків, який брав участь в небезпечному челенджі, розповіли, що друзі попросили їх дитину взяти участь у «змаганнях зі стрибків»: 

«Я справді думала, чи публікувати це, але відчуваю, що має бути усвідомлення цього жорстокого вірусного жарту. У середу мого сина попросили взяти участь у змаганнях зі стрибків зі своїми двома "друзями". Коли він підстрибнув, два хлопчика вдарили його ногою так сильно, як могли. Він важко приземлився на спину і голову. Щосили намагаючись встати, він втратив свідомість і впав вперед на обличчя. У нього травма голови, рани на обличчі, сильні порізи в роті і 2 передніх зуба, за якими потрібно спостерігати».


Як можна розпізнати небезпечний челендж:

  • він негативно впливає на інші сфери життя дитини та змінює поведінку;
  • дитина не може обговорювати челендж так само відкрито, як інші теми;
  • челендж прямо закликає до небезпечних дій;
  • челендж залучає до знайомства з людьми, особистість яких складно встановити.

Мабуть, найкраще, що можна зробити зараз, щоб уберегти своїх дітей від участі в цьому челленджі - попередити їх про його існування (щоб вони випадково самі не стали жертвами) і серйозно поговорити з ними про потенційну небезпеку для того, хто стає його жертвою - навряд чи чиєсь життя є рівноцінною платою за кілька тисяч лайків в соцмережі.

Читайте нас у Facebook і приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе