Пропали з продажу і подорожчали: Чому медичні маски в Білій Церкві стали дефіцитом

Медичні маски стають дефіцитом. Паніка через коронавірус змушує людей запасатися медзасобами. Проте причина не лише у цьому. 

Мережі українських аптек закуповували медичні маски в Китаї. Наразі їх виробляють у двох українських містах, але через те, що ціни на них зависокі, аптеки не закуповують їх для продажу.

Про це редакції телеканалу «Крокус» повідомила співробітниця однієї з мережі аптек Білої Церкви.

«Спочатку маски були. Всі виробники, які були в аптеках, це був Китай. Роздрібна ціна за звичайну маску була на рівні 1,50 коп. На даний момент китайських масок немає. Всі які були — розкупили. Медичних масок українських виробників немає для поставки. Крім того, їх закупівельна ціна значно вища - 10 грн”, — зазначила співробітниця мережі.

При цьому, як наголошують в МОЗ, хірургічна маска не призначена для захисту від потрапляння збудників в дихальні шляхи, тобто вона не захищає від хвороб тих, хто власне її вдягає. Це чітко прописано у державному стандарті України – ДСТУ EN 14683:2014 та відповідає європейським нормам. Від респіраторних інфекцій, зокрема й коронавірусу, захищають тільки спеціальні маски – це так звані хірургічні маски – або ж респіратори. 

Читайте також: ​Нові тарифи за послуги у лікарнях Білої Церкви​​​. (Відео)

Читайте нас у Facebook і приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе