У Китаї знайшли зелену водорість, якій може бути мільярд років

Науковці повідомили про знайдену у північному Китаї в районі Наньфен імовірно, найстарішу зелену водорість. Припускають, їй приблизно мільярд років і це може свідчити про те, що середня оцінка часу, коли виникли зелені водорості, нині занижена. Про це вчені опублікували статтю в журналі Nature Ecology & Evolution.
Водорості дали ім'я Proterocladus antiquus, збереглася вона набагато краще за попередні виявлені, відтак є можливість у деталях роздивитися її під мікроскопом.
Автори статті припускають, що найбільш ранні зелені водорості були одноклітинними, тоді як у цієї сформувалося розгалужене тіло розміром до трьох міліметрів у висоту.
Її клітини диференційовані: крім звичайних витягнутих клітин у неї виявилися вбудовані округлі клітини з потовщеною клітинною стінкою. Дослідники вважають, що це пов’язано з виживанням у несприятливих умовах.
Як наголошують вчені, нова знахідка означає, що середня оцінка часу, коли виникли зелені водорості, занижена. Якщо один мільярд років тому на Землі з'явилися складні багатоклітинні форми, то найпримітивніші водорості повинні були сформуватися набагато раніше.


Підпишіться на телеканал Крокус у вашому Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе