Перехід на літній час: коли переводять годинники у 2020 році

Жителі Білої Церкви та усієї України в останню неділю березня перейдуть на літній час. О третій годині ночі за київським часом, 29 березня, запроваджується літній час переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед. Отже прокидатися у цей день доведеться раніше.  

Про це повідомляє прес-служба Департаменту технічного регулювання та метрології Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Довідково. На початку вересня 2018 року в Україні планували скасувати перехід на літній і зимовий час, слідом за ЄС. Єврокомісія, після проведеного онлайн-голосування, рекомендувала скасувати перехід на літній та зимовий час, кожна держава-член ЄС сама мала визначити, жити їх надалі за літнім чи зимовим часом. У березні 2019 року Європарламент проголосував за скасування переведення годинників з 2021 року. 

Зазначимо, що в Україні переведення годинників регламентується постановою Кабміну від 1996 року. 

Читайте також: ​Пам’ятка архітектури Ансамбль споруд пошти в Білій Церкві руйнується на очах​​​.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   










Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе