У Нідерландах розпочався суд над чотирма обвинуваченими в трагедії рейсу МН17

У Нідерландах у судовому комплексі Схіпголу розпочався судовий процес над чотирма обвинуваченими в трагедії рейсу МН17 Малайзійської авіакомпанії. Літак було збито в небі над Донбасом 17 липня 2016 року, загинули 289 осіб, більшість із них були громадянами Нідерландів, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Нікого з обвинувачених у залі суду немає. Це три громадянина Росії та один українець - Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов і Леонід Харченко. Лише один із них - Пулатов, представлений адвокатами з нідерландської фірми, яким допомагає російський адвокат Кутіна.
Головуючий суддя - Гендрік Стейнгаус. Процес із ним вестимуть судді Дагмар Костер і Гелейна Керстенс-Фокенс.
«Публічні слухання окружного суду Гааги у справі МН17 відкрито... Збиття МН17 17 липня 2024 стало причиною, чому ця справа слухається. Як наслідки цієї катастрофи 289 чоловіків, жінок і дітей померли трагічною смертю, наслідки цього були величезні, і суд матиме справу з цими наслідками», - розпочав суддя розгляд справи.
Він у деталях розповів про процедуру слухань. Зокрема, кожного дня слухання розпочинатимуться о 10:00 і триватимуть до 17:00 з двома перервами, їх транслюватимуть через інтернет, у прес-центрі й спеціально організованому місці для родичів і близьких жертв. 
Суддя наголосив, що в першій фазі суду буде розглянуто такі питання: хто буде представлений у суді, чи готова до розгляду сама справа і так далі. За його словами, справа складається з 36 тис. сторінок і «величезної кількості цифрових файлів, які демонструватимуть на екрані».
Нагадаємо, літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі 298 людей, які перебували на борту, загинули. Дві третини пасажирів - громадяни Нідерландів. Розслідування причин катастрофи здійснює міжнародна слідча група, до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.
У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер збила ракета, запущена з ЗРК «Бук», а рік тому група оголосила про приналежність «Бука» до російської 53 зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.
Слідча група 19 травня 2019 року назвала чотирьох підозрюваних у причетності до загибелі авіалайнера: це росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов та українець Леонід Харченко. Їх оголошено в міжнародний розшук. Як зазначають нідерландські ЗМІ, їх обвинувачують у вбивстві та ненавмисному вбивстві.


Підпишіться на телеканал Крокус у вашому Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе