Салат, вирощений на МКС, такий же поживний, як із Землі

Врожай салату, вирощений на борту Міжнародної космічної станції кілька років тому, такий же поживний, як салат із Землі, пише engadget.com із посиланням на дані NASA.
Раніше на МКС у рамках експерименту, щоб з'ясувати можливість культивування рослин в космосі, відправили насіння.
Вчені Джоя Маса, Христина Ходадад і їхні колеги дослідили три партії салату-латуку, які виросли на космічній станції в період з 2014 по 2016 роки. Вони порівняли їх із салатом, який вирощували на Землі за аналогічних умов. Для цього вони відтворили приблизно таку ж концентрацію вуглекислого газу і температури. Порівнявши рослини, дослідники визначили, що рівень поживних речовин між ними дуже схожий.
Головна відмінність полягає в тому, що салат, який виріс у космосі, має більше мікроорганізмів. Швидше за все, це пов'язано зі специфічною мікрофлорою на МКС.
Вчені відзначили, що це важливий крок для того, щоб вирощувати їжу для астронавтів в космосі під час тривалих польотів.
Зараз NASA відправляє припаси на МКС, тому екіпаж станції може не боятися опинитися без їжі. Однак для майбутніх місій на Місяць і Марс NASA необхідно знайти інший спосіб поповнити запаси харчів.
«Зараз ми не можемо гарантувати, що у нас з'явиться дієта, яка буде задовольняти потреби екіпажу для більш тривалих космічних польотів. Тому одним з можливих рішень буде доповнити упаковану їжу свіжими продуктами. Салат-латук, вирощений в космосі, буде забезпечувати додаткові вітаміни та інші поживні речовини, смакові якості, текстури і різноманітність в дієті», - зазначили в NASA.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе