МЗС рекомендує українцям не їхати в Італію через коронавірус

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок в Італію через поширення там коронавірусу.
«У зв'язку з подальшим загостренням епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням в Італії захворювання, викликаного новим різновидом коронавірусу (2019-nCoV), Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок в Італійську Республіку», - зазначило МЗС.
Українцям, які перебувають в Італії, тим часом МЗС рекомендує бути особливо уважними та обережними, уникати скупчень людей, дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, приймати необхідні заходи для забезпечення власної безпеки, у тому числі щодо обмежень по переміщенню всередині країни, а також повідомити про своє місцезнаходження і контактні дані найближчій консульській установі України.
МЗС також нагадує, що громадянам України для поїздок за кордон необхідний страховий поліс.
Тим часом уряд Італії ухвалив рішення розширити карантин, запроваджений раніше в північних регіонах, на всю країну.
«Цифри говорять нам, що у нас спостерігається значне зростання числа людей у відділеннях інтенсивної терапії та, на жаль, померлих. Наші звички мають бути змінені зараз: ми всі повинні відмовитися від чогось на благо Італії. (…) Я збираюся підписати міру, яку можна узагальнити словами «залишаємося вдома». Італія буде як територія, що охороняється. Я поінформував президента республіки», - заявив прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте.
Таким чином з 10 березня та по 3 квітня буде припинена освітня діяльність, скасовані спортивні заходи, закриті гірськолижні курорти. Крім цього, в пенітенціарних установах почнуть роздавати медичні маски та проводити температурний скринінг.
За інформацією італійської влади, наразі в країні 7985 пацієнтів із коронавірусом, що на 1,5 тисячі більше, ніж було 8 березня. Ще 724 людини успішно пройшли лікування, 463 - померли. У відділеннях інтенсивної терапії перебуває 733 пацієнти.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе