Китаєць шпигував у ракетно-космічній галузі України

В Україні засудили до 10 років ув’язнення громадянина Китаю Шу Юаньцзє, який шпигував у ракетно-космічній галузі країни. Про це повідомили в Службі безпеки України. 
«Слідство довело, що маючи ступінь доктора технічних наук, розвідувальну діяльність шпигун здійснював під прикриттям офіційного науково-технічного співробітництва між КНР та Україною», - йдеться у повідомленні.
За даними правоохоронців, розвідник отримав освіту у Китайській військовій науковій академії, також він навчався у Фізико-хімічному інституті Академії наук РФ. Крім цього, він працював у воєнній промисловій корпорації, що спеціалізується на виробництві озброєння, а також в НДІ сучасної хімії міста Сіань.
«За свою успішну діяльність він нагороджений премією першого ступеня Міноборони КНР «За науково-технічний прогрес армії», - йдеться у повідомленні.
Як встановило слідство, під час відряджень до України громадянин КНР намагався схилити до «конфіденційного співробітництва» групу вітчизняних науковців.
«За грошову винагороду іноземець планував заволодіти матеріалами таємних розробок у ракетно-космічній галузі, що є власністю держави. Оперативники СБ України затримали іноземця «на гарячому» під час спроби отримання таємних розробок», - заявили в СБУ.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе