Білоцерківцям на замітку: за порушення карантину запроваджено штраф до 170 тисяч або 3 роки тюрми

Верховна Рада України ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину при коронавірусі.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ, передбачається адміністративна відповідальність встановлена за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути інфікована коронавірусною хворобою COVID-19. Штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічни правил і норм становитиме від 17 тис. до 32 тис. гривень. Для посадових осіб - шраф від 34 тис. до 170 тис. гривень.


Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.


Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Читайте також: ​Не більше 10 людей у тролейбусі, маршрутці: Відзавтра воодяться нові обмеження на перевезення пасажирів​​​.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube   


 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе