Штрафи і в'язниця: У поліції спростували новий фейк про карантин

У соціальних мережах після введення карантину через загрозу коронавірусу різко збільшилася кількість фейків.

Один із останніх спростувала пресслужба поліції Київщини

Зокрема, у соцмережах наразі активно поширююється новий фейк про те, що батьків нібито штрафуватимуть, якщо їхніх дітей помітять на вулиці. Також автори фейку стверджували про кримінальну відповідальність на термін від 2 до 5 років.

 Повідомлення про штрафи для батьків уже встигли активно поширити в соцмережах, репости зробили десятки білоцерківців.  


"Ті, хто поширює фейки в таких умовах, мають на меті поширення паніки і дестабілізації ситуації... Фейки, чутки та відверта брехня мають різноманітний характер: починаючи від фейку про розпилення вночі дезінфекційних засобів із вертольотів над спальними районами великих міст і закінчуючи забороною прогулянок з дітьми вулицями Києва під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності. Шановні громадяни! Просимо вас критично ставитися до таким чуток і повідомляти Департаменту кіберполіції про їхнє поширення", – пояснили правоохоронці.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 



 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
  • У Білій Церкві хлопець вдарив ножем 14-річну дівчину
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе