Заробітчанка, яка заразила коронавірусом кілька сіл, розкаялася у відео-зверненні (ВІДЕО)

Мешканка с. Колінківці на Буковині Єлизавета повернулася додому із заробітків в Італії. Вона не стала самоізолюватись і активно брала участь в житті села. Зараз в Колінківці заражені 14 осіб, в тому числі діти і онуки Єлизавети.

Єлизавета повернулася в рідне село з Італії на початку березня. Вона ходила на мітинги під обладміністрацію 9 березня, де жителі трьох сіл боролися за створення ОТГ, спілкувалася з головою Колінківців. У результаті вона заразила не тільки своїх дітей і онуків: сам голова села зліг із високою температурою, а зараз 14 односельчан жінки перебувають у лікарні з коронавірусом.

Разом із Колінківцями на карантин посадили ще три села: Топорівці, Бочківці і Грозненці. У цих районах виставили блок-пости, всі дороги і лісові стежки перекрили шлагбаумами.

"Винуватиця" критичної в районі ситуації Єлизавета записала відео, де розповіла, що сама вже одужала і перебуває вдома. Жінка пообіцяла більше ніколи не їздити до Італії на заробітки. Також вона поскаржилася на погрози земляків та сказала, що чула, мовляв люди хочуть спалити її будинок та розправитися з її дітьми і внуками. "Не вбивайте їх, хочете вбивайте мене, ріжте, рубайте", – зі сльозами просить жінка.



Єлизавета каже, що сім'я нікуди не виходить і сидить на сумках, із документами. "Кожну ніч мої діти, як зайченята, не сплять зі страхом, як тільки чують шарудіння у дворі", – плаче жінка.

Жінка стала навколішки і просила, щоб залишили в спокої її родину. "Залиште мого Максимчика і Сашка, залиште мою Катюшу, Наталку", – просить жінка. "Я вас прошу, хочете розправитися – викличте мене в село, убийте, що хочете, те і зробіть, тільки залиште моїх дітей. Повірте, що жодна мама і бабуся не могла принести своїм дітям і онукам такої страшної біди. І вам не хотіла, вибачте мене", – просить Єлизавета.

Убивайте мене, ріжте, рубайте, але не чіпайте дітей і внуків, не паліть хату! - заробітчанка, що заразила коронавірусом кілька сіл, почала благати про пощаду 02

Нагадаємо, що в багатьох країнах світу передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність за порушення умов обсервації та умисне зараження людей коронавірусом. А Китаї судді нещодавно заявили, що за приховування симптомів COVID-19 або спотворення інформації про стан хворого, винуватцям може загрожувати не лише довічне ув'язнення, а й смертна кара. 


Яка відповідальність передбачена за порушення карантину в Україні 
  • За порушення правил і норм карантину буде встановлено штраф у розмірі 17 – 54 тисяч гривень.
  • Якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби – арешт терміном на 6 місяців чи обмеження або позбавлення волі на 3 роки.
  • Якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші серйозні наслідки – порушник може отримати ув’язнення від 5 до 8 років.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе