Алею на Вокзальній будують на колекторі та водопроводі

Тема з будівництвом алеї на Вокзальній викликала широкий резонанс, адже навіть міський голова Геннадій Дикий у своєму відеоінтерв’ю не оминув це питання, вкотре цинічно запевнивши містян, що на медицину витрачається багато мільйонів гривень. Щоправда, вкотре забув додати, що левова частка цих видатків – зарплата та оплата комунальних послуг, а закупівля обладнання продовжує бути справою підприємців. До обговорення теми з алеєю долучилося й ТОВ «Білоцерківвода», адже прямісінько на її мережах викладають бруківку.

Цинізм міської влади не має меж. У той час, як карантинні заходи можуть бути продовжені, міська влада направляє кошти не на закупівлю обладнання та засобів захисту у міські лікарні, а кладе далі, наче нічого не трапилося, бруківку. І кладе її, як виявилося, на мережах водогону та колектора! Про що міських чиновників і міського голову Геннадія Дикого ТОВ «Білоцерківвода» попередило своїми листами! Проте жодної реакції – алею продовжують класти далі.

Крім того, фахівці зауважили, що те коло, на якому її кладуть, не має пішохідного сполучення з частинами алеї у напрямку вул. Фастівська та вул. Б. Хмельницького. Відтак, пішоходи, якщо ризикнуть продовжити свій рух по прямій, потраплять під колеса автівок! Нагадаємо, вартість цієї частини алеї – 1 282 707,35 грн. Договір укладено 2 березня 2020 року!

Врізки

Тетяна Бойко, генеральний директор ТОВ «Білоцерківвода»

На алеї по бульвару Олександрійський, де наразі ведуться роботи з реконструкції, прокладені водопровідні та каналізаційні мережі ТОВ «Білоцерківвода»: водопровід діаметром 200 мм (1928 року), водопровід діаметром 1000 мм (1972 року), водопровід діаметром 800 мм (1972 року), колектор діаметром 800 мм (1978 року), колектор діаметром 800 м (1963 року).

Також, згідно з проектом реконструкції алеї, планується прокладання велосипедної доріжки безпосередньо на водопровідній камері, в якій розташована засувка діаметром 600 мм (1972 року). Ці мережі й водопровідна засувка мають велику ступінь зносу та знаходяться у ветхому стані.

Ми попереджали міську владу про це ще перед початком реконструкції, надсилали листи міському голові. Якщо на цих мережах трапляться аварії, то доведеться демонтувати покриття. Також пропонували перед початком алеї передбачити можливість заміни водопровідної засувки, водопровідних і каналізаційних мереж із міського бюджету, для того щоб у майбутньому уникнути проблем на даних мережах. Або передбачити розташування пішохідних і велосипедних доріжок поза межами санітарно-захисних зон водопровідних і каналізаційних мереж. Але, на жаль, наші попередження не врахували та розпочали реконструкцію алеї.

Олег Сафонов, архітектор

На зазначеному місці бульвару Олександрійський кругла розв’язка, поруч пішохідні переходи, школа, «АТБ» і базар – і так рух автомашин дуже ускладнений, водіям потрібно бути дуже уважними, а тепер ще й пішоходів і велосипедистів ми додаємо у цю «суміш». На мій погляд, не варто було б… Тим більше, що там і перехід від школи № 7 дуже близько до повороту, а тому постійно будуть затори. Якби зробили, як планувалося, спочатку розвантажили б бульвар від надмірної кількості транспорту завдяки окружній, перерозподілу авто на вулицю Івана Мазепи (яка йде паралельно), тоді можна було б говорити про пішохідно-велосипедний бульвар Олександрійський, а так – знову створюємо проблеми самі собі.



Юрій Бабич, архітектор

Бульвар Олександрійський починається від «Гренадера» і закінчується біля парку «Олександрія», і задуманий як безперервна смуга пішохідного та велосипедного руху. Зараз виконуються роботи з тим, щоб перехрестя, яке було завжди транспортною розв’язкою, також стало бульваром. Пішохідний рух і велодоріжка будуть продовжені від знаку «Лайк» до школи і далі до «Гренадера» як частина бульвару. Транспортна розв’язка залишиться. Це не коло, як кажуть, а смуга для розвороту.

Ми хотіли взагалі ці проміжки зменшити – залишити одну полосу, щоб машина могла розвернутися, але, на жаль, фінансування на сьогодні не дозволяє зробити цього, тому розриви залишаться досить великими. Коли настануть кращі часи, можна буде проїзди зменшити до мінімуму – для проїзду одного автомобіля, щоб пішохідний і велосипедний трафік по самому бульвару був безпечніший.

Щодо заяв керівника ТОВ «Білоцерківвода», то комунікації проходять вище, ближче до вул. Фастівська, а там роботи поки що не ведуться. У тій частині бульвару, про яку йдеться, у товариства інтересів немає, можливо, вони хочуть, щоб їм профінансували якісь роботи? Я про це нічого не знаю.

Людмила Полях, кореспондент «Тиждень»

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе