Маски, дистанція та відстрочка для хворих на COVID-19: Особливості цьогорічного ЗНО

Міністерство освіти та науки оголосило особливості проведення цьогорічного Зовнішнього незалежного оцінювання. Під час написання тесту учасників та інструкторів забезпечать засобами індивідуального захисту та антисептиками, вони дотримуватимуться соціальної дистанції, а хворі на COVID-19 зможуть написати ЗНО під час додаткової сесії, після одужання. 

Про це повідомляє пресслужба МОН.

“Зовнішнє незалежне оцінювання у 2020 році пройде з дотриманням соціального дистанціювання та з використанням засобів індивідуального захисту”, - йдеться у повідомленні.

При цьому, дати проведення ЗНО будуть залежати від епідеміологічної обстановки та дати завершення карантину. 

“Формат і процедура проведення ЗНО у 2020 році не зміняться. За правилами під час складання ЗНО в аудиторії перебуває максимум 15 учасників та 2 інструктори. Обов’язковою є дистанція 1,5 метри між учасниками в аудиторії, яка, безумовно, буде дотримана у зв’язку з епідемією. Соціальне дистанціювання також буде забезпечене і біля входу в приміщення, у якому проходитиме тестування, щоб уникнути скупчення людей”, - зазначають в МОН.

Саме ж тестування ЗНО залишать без змін, оскільки в тексті мало завдань, які стосуються матеріалу, який школярі мали б вивчати в квітні та травні під час навчання в 11 класі.

“У зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції усі учасники ЗНО та інструктори будуть забезпечені засобами індивідуального захисту та антисептиками. Приміщення будуть провітрювати та дезінфікувати. Учасники, які контактували з хворими або самі інфікувались коронавірусом, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції. У разі, якщо через ізоляцію чи хворобу вони будуть змушені пропустити і додаткову сесію тестування, вони будуть звільнені від ЗНО за станом здоров’я”, - повідомили у пресслужбі.

Раніше повідомлялося, що ​цього навчального року білоцерківські школярі вже не повернуться за шкільні парти​​​.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе