Другий етап медреформи: медиків Білої Церкви попередили про можливе скорочення заробітної плати

Медиків Білоцерківської міської лікарні №3 попередили про можливі зміни в оплаті праці вже з 23 червня. Адміністрація закладу пояснює це наслідками медичної реформи.

Про це йдеться у документі від 23 квітня 2020 року за підписом головного лікаря Дідич Т. В., який потрапив у розпорядження  Телеканалу Крокус.

У тексті повідомлення йдеться про те, що з 23 червня можливі зміни в структурі підрозділів лікарні, зміни в оплати праці медичних працівників та зміни у посадових обов'язках. Нагадаємо, що 1 квітня в Україні стартував другий етап медичної реформи, який передбачає конкуренцію між спеціалізованими обласними, районними і міськими лікарнями. Пацієнти самі зможуть обирати лікарню чи спеціаліста, в яких хочуть прооперуватися чи проконсультуватися. Гроші за надану послугу НСЗУ заплатить тій лікарні, яку вибере пацієнт.

"Відповідно до п.1 ст. 40 Кодексу законів про працю України, Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" від 19.10.2017р. №2168, ч.3 ст. 64 Господарського Кодексу Україні, Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров'я, схваленої розпорядженням КМУ від 30.11.2016р. №1013 у зв'язку із реформуванням вторинної ланки медицини, а саме укладанням договору з Національною службою охорони здоров'я України та переходом на нову модель фінансування, повідомляємо Вас про:

- можливі істотні зміни умов праці у КНП БМР "Білоцерківська міська лікарні №3" з 23 червня 2020р.
- можливі зміни в оплати праці у КНП БМР ""Білоцерківська міська лікарні №3" з 23 червня 2020р.
- можливі зміни в структурі підрозділів КНП БМР ""Білоцерківська міська лікарні №3" з 23 червня 2020р.
- зміни у Ваших посадових обов'язках, оскільки у зв'язку з реєстрацією КНП БМР ""Білоцерківська міська лікарні №3"  у Електронній системі охорони здоров'я і необхідністю комп'ютерізації олбочих місць, виникає як обов'язкова умова Вашої праці - навчання та подальша робота з комп'ютерною технікою (стосується лише медичних працівників).
Просимо Вас визначитися щодо згоди чи не згоди продовжувати роботу після зменшення розміру заробітної плати і подати відповідну заяву начальнику відділу кадрів." - йдеться у документі.

Якщо до 23 червня медики не нададуть згоду на продовження роботи в нових умовах, то з 24 червня трудові відносини з ними буде припинено. 


Таким чином, медики отримуватимуть заробітну плату виходячи з наявних у лікарні фінансових можливостей. Як повідомив у своєму telegram народний депутат Антон Поляков, у квітні в Білоцерківській міській лікарні №3 було лише 90% коштів для оплати зарплати лікарям та медичному персоналу. В наступному місяці сума для виплати заробітних плат буде ще меншою.

Читайте також: Медики Білої Церкви б'ють на сполох через скорочення кількості бригад екстренної медичної допомоги.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube      

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе