До уваги білоцерківських абітурієнтів: вступну кампанію можуть перенести на жовтень

Міністерство освіти і науки України підготувало кілька варіантів розвитку подій  для цьогорічних абітурієнтів. У разі неможливості проведення ЗНО у червні, готові організувати його у липні або серпні. Відтак вступна кампанія зміститься у часі на жовтень.

Цього року ЗНО проходитиме із дотриманням санітарно-епідеміологічних правил.

Школярі та студенти завершуватимуть навчальний рік дистанційно у звичних термінах. Найбільше випробувань цього року випадає на долю одинадцятикласників.

У МОН заявляють, що провести ЗНО дистанційно буде неможливо, принаймні цьогоріч. Адже інструктор не зможе проконтролювати, чи списує школяр, чи консультується він з кимось та чи дійсно саме заявлена людина проходе тестування, а не її старший брат чи сестра. Саме завдяки контролю за процесом зберігається неупередженість та об'єктивність результатів ЗНО. А технічних умов для забезпечення цього у віддаленому форматі поки не придумали.


Цього року на абітурієнтів чекає новація через коронавірус — електронний підпис на документах на вступ, який дозволить додатково не везти оригінали до початку навчання. Для цього розробляється окремий додаток до електронного кабінету. Проте ті, хто має будь-які пільги, повинні будуть принести документ, що підтверджує статус, хоча б в один університет. Там документ перевірять та завантажать у Єдину державну електронну базу з питань освіти.

Взагалі, навіть й без карантину вступна кампанія у 2020 році буде мати багато нововведень. Наприклад, у цьому році, згідно з Умовами прийому 2020 року, будуть приймати сертифікати ЗНО 2017 (крім іноземних мов), 2018 та 2019 років.

Ще одна новація ― скорочення кількості заяв на бюджет з семи до п’яти та відміна обмеженої кількості спеціальностей. Кількість заяв на контракт традиційно не обмежуватиметься. У 2020 році претендувати на безкоштовне навчання можуть вступники, які наберуть 125 і більше балів. У минулому році обмеження ставили тільки для певних спеціальностей, що залишились і в цьому році: 150 балів ЗНО з другого та третього конкурсних предметів треба мати для вступу на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія». Трохи підвищився конкурсний бал на спеціальності «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» — зі 130 балів він виріс до 140.

Без змін залишаться кількість тестів та їхній зміст. Кожен учасник може скласти максимум 4 тести, а кількість завдань у них, які ґрунтуються на матеріалі, що вивчається у квітні-травні 11 класу, мізерно мала. 

Як бачимо, в Міністерстві освіти та науки намагаються провести ЗНО та вступну кампанію з урахуванням дистанції та епідеміологічної ситуації загалом, коли це буде можливо, поки не відомо. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе