20 травня Кабмін ухвалить рішення щодо дати відкриття дитсадків: Готуються нові правила їх роботи

20 травня Кабінет Міністрів ухвалить рішення щодо дати відкриття дошкільних навчальних закладів, але робота дитсадків буде відновлена з урахуванням епідеміологічної ситуації в кожному регіоні окремо.

На 22 травня запланований другий етап виходу з карантину, за якого буде знято багато обмежень. Саме на цю дату запланували відкрити дошкількі навчальні заклади.

За словами виконуючої обов’язки міністра освіти і науки Любомири Мандзій, у дитсадках немає такого поняття, як навчальний рік, він може бути протягом року, а режим роботи установи визначає його засновник.

За її словами, наразі готуються методичні рекомендації щодо забезпечення безпеки в дошкільних дитячих установах.

«Необхідно підготувати самі установи. Там повинні бути і антисептики, і інші засоби… Ми розуміємо, що не зможемо збільшити площі закладів дошкільної освіти, але ми зможемо впорядкувати процеси», — пояснила в.о. міністра.

Безумовно, враховуючи обставини, я думаю, що установи дошкільної освіти можуть і будуть працювати влітку. Тут треба враховувати виключно епідеміологічну ситуацію,
– сказала вона.

Мандзій зазначила, що нові правила роботи дитсадків в Україні, можливо, будуть готові вже в наступний понеділок. Вона додала, що методичні рекомендації з конкретними вимогами до безпеки в дитсадках враховують практику європейських країн.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе