Загальний карантин в Україні триватиме до 22 червня — МОЗ

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що загальний карантин в Україні триватиме до 22 червня.  

«Наразі ми відслідковуємо динаміку по Польщі - найбільш схожий до нас сценарій, ми схожі за кількістю тестувань. Тому на плато ми будемо перебувати. Але ми не можемо враховувати сезонність. Ми не розуміємо, як буде вести себе вірус влітку в наших умовах. Тому питання в тому, що ми говоримо, що ми до 22 червня будемо подовжувати карантин, але він буде адаптивний з пом’якшувальними заходами, але все буде залежати від епідситуації», — розповів Ляшко.

Він також зазначив, що у випадку різкого зниження кількості нових випадків зараження карантин може бути скасований і передчасно.

Після 22 травня уряд планує запровадити режим адаптивного карантину. Зокрема, у цей період планують дозволити роботу міського та приміського транспорту: 

"Вже з 22 травня буде розглянуто питання переходу до другого етапу карантину, який включає низку пом'якшень. Ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань без глядачів, ми також дозволимо роботу готелів, окрім хостелів, але не роботу ресторанів і басейнів у готелях. Також буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м", - розповів Денис Шмигаль. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе