Майже 12 млн грн із міського бюджету витратять на реконструкцію тротуару по вулиці Ярослава Мудрого

Фото: Роман Наумов

У той час, коли підприємці за власний кошт закуповують медичне обладнання для Білоцерківської міської лікарні №3, у Білій Церкві із міського бюджету виділяють понад 11 млн грн на бруківку для вулиці Ярослава Мудрого.  

Як стало відомо редакції телеканалу "Крокус" з електронної системи публічних закупок ProZorro, 14 травня 2020 року департамент житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради оголосив тендер на проведення реконструкції тротуару частини вулиці Ярослава Мудрого. Вартість тендеру складає 11 861 624,40 гривень.

Оскаржити умови закупівлі можна до 28 травня, подати пропозиції - до 1 червня. Торги заплановані на 2 червня. 



Згідно з технічною документацією, підрядчик має виконати роботи з розбирання дорожніх покриттів, фігурних елементів мощення площадок та тротуарів, плитки тротуарної. Також мають бути виконати роботи з демонтажу дорожніх знаків, розбирання лавок, металевих конструкцій павільйону очікування громадського транспорту, кіоску, телефон-автомату, рекламних табло, корчування пнiв тощо. Після цього підрядчик повинен буде покласти тротуарну плитку та асфальт. 

Роботи мають бути виконані до 15 грудня 2021 року.

Нагадаємо, що на боротьбу із коронавірусом із міського бюджету Білої Церкви виділили трохи більше, ніж на бруківку по вулиці Ярослава Мудрого, а саме - 15,5 млн. Як саме були розподілені ці кошти до сих пір невідомо. Згідно з "Програмою щодо здійснення комплексних заходів, спрямованих на ліквідацію та запобігання поширення на території міста Біла Церква гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2", на виділені на кошти було закуплено всього 3 апарати штучної вентиляції легень, закуплені дезінфікуючі засоби на обробку місць загального користування, придбані костюми біозахисту, закуплена частина кисневого обладання для міської лікарні № 1 тощо. З цих коштів, а саме 730 тис. грн отримало управління соціального захисту населення БМР на надбавку у розмірі 100% для 45 працівників, які працюють у КЗ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг» та на продуктові набори малозабезпеченим. 109,8 тис. грн витратили на інформаційно-роз’яснювальну роботу у місті. 

Отже, у той час, коли підприємці та волонтери за власні кошти закуповують необхідне обладнання для місцевих лікарень, у Білій Церкві продовжують класти бруківку. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!      









Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе