У Білій Церкві психічно неврівноважений чоловік перетворив життя всього будинку на кошмар

  • У Білій Церкві психічно-неврівноважений чоловік перетворив життя всього будинку на кошмар
«Невже в нашій країні потрібно щоб когось вбили, чи підірвали будинок, щоб була якась управа на таких людей! Я боюсь за своє життя і своїх рідних, своєї дитини…", - розповідає Анастасія Простапчук, мешканка Білої Церкви. Її сусід з першого поверху палить вогнища прямо у квартирі, кричить ночами, в під'їзд викидає сміття, а на сусідніх дверях малює хрести. 

За словами жінки, 37-річний психічно неврівноважений чоловік живе у п’ятиповерховому будинку по вулиці Київська, в одному під’їзді з її батьками. Протягом десяти років від такого сусідства потерпає весь будинок:  

«Він кричить ночами, щось постійно стукає, б'є посуд, в під'їзд викидає сміття, на сусідніх дверях малює хрести. Минулого року, він розпалив в квартирі багаття.» - розповідає Анастасія. 

Днями чоловік бив сокирою у вхідні двері їх квартири, які Анастасія чудом встигла вчасно закрити: 

«О 8.00 завела дитину до мами, почала спускатися з 2 поверху і помітила як з квартири вийшов цей хлопець з сокирою в руках! Я почала бігти додому, встигнуши закрити вхідні двері ми почули, як сокира опинилася з тієї сторони! Поки ми визивали поліцію, він хвилини 3 стукав в двері і пішов!»

Патрульних чоловік зустрів із ножем в руках. Цього разу поліцейські викликали лікарів і сусіда таки забрали до лікарні. Але чи надовго?
 
«До нашої квартири навіть ніхто не піднявся, ніяких протоколів, нічого! Лише мені дали написати пояснення і чекати слідчого! Я не розумію куди звертатись, адже по секрету мені було сказано, «девушка успокойтесь, он больной, мы ничего не можем сделать». Невже в нашій країні потрібно щоб когось вбили, чи зірвали будинок, щоб була якась управа на таких людей! Я боюсь за життя своє і своїх рідних, своєї дитини, яка кожного дня грається на майданчику біля їх вікон.» - додає Аліна Простапчук. 

Як можна вплинути на буйного і небезпечного сусіда

Зазвичай вплинути на такі проблеми складно. Адже поліція може діяти тільки, якщо є правопорушення.

Для того, щоб вплинути на психічно-неврівноваженого сусіда юристи рекомендують перш за все зібрати достатню кількість доказів. Для цього викликати поліцію, фіксувати всі неадекватні, небезпечні для оточуючих дії сусіда на аудіо- , відеозапис (це не заборонено законом). Залучати сусідів як свідків. Також підтверджуючими документами можуть бути акти, підписані співробітниками ЖЕКу, керуючою компанією або сусідами. 

Не зайвим також буде і направлення колективних звернень в органи опіки та піклування органу місцевого самоврядування за місцем вашого проживання, заяви на ім'я головного лікаря психоневрологічного диспансеру з проханням вжити заходів та провести примусовий огляд і недобровільну госпіталізацію, із зазначенням переліку обставин, з додатком наявних доказів про те, що сусід представляє загрозу для оточуючих і для самого себе. Заява має бути у двох примірниках, на одному з яких — вхідний номер органу, куди вами попрямувало звернення. Також заяву можна надіслати поштою, рекомендованою кореспонденцією.

Можна також направити колективні звернення в міську прокуратуру, за результатами перевірки можливе примусове лікування сусіда в спецмедустановах. Прокуратура також може звернутися в суд із заявою з метою примусового поміщення в спецклініку, бо таке примусове лікування можливе тільки за рішенням суду.

Якщо сусіди палять вогнища, можна скаржитися до ДСНС, бо це порушення правил пожежної безпеки. Обов'язково слід сповіщати поліцію, бо тоді ДСНС разом з поліцією буде діяти щодо сусідів, які ставлять під загрозу життя людей та майно будинку.

Потрібно бути готовими до складності процесу. Тому юристи рекомендують бути наполегливими і запастися терпінням. 
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе