Закон про реєстр педофілів набув чинності

Закон про створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх, набув чинності. 
Відтак в електронній базі Міністерства юстиції зберігатимуться відомості про педофілів на підставі обвинувальних вироків суду, в тому числі дані про осіб, судимість яких за такі злочини знята або погашена.
Положення про реєстр Мін'юст має розробити до 16 квітня.
Протягом трьох місяців із запуску реєстру генеральний прокурор зобов'язаний внести до нього осіб, засуджених до створення реєстру.
Користувачами реєстру стануть керівники прокуратур і органів досудового розслідування, прокурори, слідчі та інші уповноважені особи Національної поліції і Державного бюро розслідувань.
При цьому органи влади та роботодавці зможуть перевірити наявність конкретної людини в реєстрі при прийомі його на роботу у дошкільні, середні та позашкільні навчальні заклади, заклади охорони здоров'я та інші установи, що здійснюють нагляд над малолітніми та надають їм послуги медичного, освітнього та соціального характеру.
Крім цього, закон передбачає посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх осіб.
За зґвалтування передбачено 10-15 років в'язниці, а за повторний злочин - 15 років в'язниці або довічне ув'язнення.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе