Наступні перші вибори в ОТГ відбудуться одночасно з черговими місцевими виборами

Наступні перші вибори в ОТГ відбудуться одночасно з черговими місцевими виборами. Відповідне рішення прийняла Центральна виборча комісія України.
Комісія внесла зміни до своєї постанови від 29 листопада 2018 року № 234 «Про Порядок призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів».
«Зокрема, змінами передбачено, що у рік проведення чергових місцевих виборів перші місцеві вибори призначаються на дату чергових місцевих виборів», - сказано у повідомленні ЦВК.
У комісії зауважили, для такого рішення існують суттєві підстави.
«(…)у разі призначення перших виборів на останню неділю квітня, строк повноважень депутатів, які б були обрані на них, тривав би фактично лише кілька місяців. Для організації та проведення зазначених перших місцевих виборів необхідно орієнтовно 35 млн 300 тис. гривень», - йдеться у повідомленні ЦВК.
У комісії додали, останні вибори д ОТГ показали вкрай низьку активність і зацікавленість громадян до участі напередодні чергових місцевих виборів.
У ЦВК підкреслили, рішення підтримали всі члени.

Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
  • У Білій Церкві хлопець вдарив ножем 14-річну дівчину
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе