У Туркменістані заборонили коронавірус (а так можна було?)

Влада Туркменістану наклала офіційну заборону на вживання слова "коронавірус".
Про це повідомляють Репортери без кордонів.
Відзначається, що державним засобам масової інформації Туркменістану більше не дозволяється використовувати це слово, його також видалили з інформаційних брошур з охорони здоров'я, які розповсюджували в школах, лікарнях і на робочих місцях.
Таким чином, громадяни Туркменістану відтепер майже не мають доступ до інформації про епідемію коронавірусу.

Представник "Радіо Азатлик" стверджує, що люди, що носять на вулицях захисні маски або говорять про пандемію, ризикують бути заарештованими.

"Репортери без кордонів" вважають, що виключенням із словника слова "коронавірус", щоб приховати всю інформацію про пандемію, уряд Туркменістану наражає на небезпеку своїх громадян".

Водночас у Туркменістані влада все-таки посилила противоепідемічні заходи проти вірусу – обмежено рух у столиці з регіонів і переміщення громадян всередині країни, на дорогах і громадських місцях проводять температурний скринінг.

Як відомо, Туркменістан посів останнє місце у Світовому індексі свободи преси за 2019 рік і залишається однією з найбільш закритих країн світу.

З початку пандемії Туркменістан поки не повідомив про жоден підтверджений випадок коронавірусу.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе