Медики Білої Церкви б'ють на сполох через скорочення кількості бригад екстренної медичної допомоги

Працівники Білоцерківської станції екстренної медичної допомоги звернулися до департаменту охорони здоров'я Київської облдержадміністрації та до народних депутатів, аби ті не дозволили знищити їх службу. 

Через вкрай низький розмір оплати праці, яка в умовах коронавірусу не збільшується, лікарі "швидкої" планують масово звільнятися з роботи. 

За словами керівника Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги Дмитра Сурмачевського, за 6,5 тис. грн медичний персонал відмовляється працювати, "адже є безпечніша робота і за більші кошти". Обіцяне Мінохорони здоров'я підвищення оплати праці у три рази на період епідемії майже не діє, зазначають у міській профспілці медиків.

Наразі 200-тисячну Білу Церкву та прилеглі райони обслуговують 9 бригад "швидкої". А це 330 тис. населення. 

Під час зустрічі представники Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги підняли питання скорочення кількості бригад екстренної медичної допомоги в Білій Церкві. Це, в свою чергу, в рази зменшує шанси кожного з пацієнтів вижити. 

Обласні чиновники мають своє бачення реформи медичної галузі України, і за їх переконаннями полягає вона у зменшенні кількості медиків. Змінити ситуацію на краще мають надію за допомогою депутатів Верховної ради:  


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе