Смішні суми: фельдшери швидкої розчаровані отриманими доплатами за боротьбу з коронавірусом у Білій Церкві

Одна година роботи працівника "швидкої" в середньому вартує приблизно 20 грн  

Від початку епідемії коронавірусу Мінсоцполітики пообіцяло медикам, які контактують із хворими на COVID-19, з березня 300% доплату до зарплати. Але навіть в квітні працівники Білоцерківської станції екстренної швидкої допомоги, так і не отримали обіцяні 300% доплати. 

Виявляється, що доплати, передбачені законодавством, лікарі мають отримувати не за повний робочий день, а за час контакту з хворим на COVID-19. 

"Прийшли нарахування і нічого обяіцяного не зробили. Жодних надбавок, в мене чоловік неодноразово стикався з хворими на коронавірус, чергували у Вишневому біля гуртожитку, а обіцяного державою так і не отримав ніхто," - розповідає дружина Сергія Геращенка фельдшера Білоцерківської станції екстренної медичної допомоги. 

Сергій Геращенко разом з іншими фельдшерами Білої Церкви, безпосередньо неодноразово контактував з хворими на коронавірус, під час перевезення їх в інфекційні відділення лікарень і чергував в осередку хворих в м. Вишневе: 

"...Де обіцяні 300% паном президентом, і ось така заробітна плата в час епідемії, така заробітна плата, коли особисто я безпосередньо неодноразово стикався з хворими на covid-19 перевезенням їх в інфекційні відділення, коли знаходився в осередку захворюваних в м. Вишневе біля гуртожитку №5, куди мене і відправило на чергування моє ж начальство, і ось така підтримка нашої держави та адміністрації, ось така ціна людського життя в нашій країні."


Через вкрай низький розмір оплати праці, яка в умовах коронавірусу не збільшується, фельдшери планують масово звільнятися з роботи.

 

За словами керівника Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги Дмитра Сурмачевського, за 6,5 тис. грн медичний персонал відмовляється працювати, "адже є безпечніша робота і за більші кошти". 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе