Кабмін дозволив хворим на коронавірус за певних умов відвідувати аптеки та продуктові магазини

Хворі коронавірусом COVID-19 або контактні особи, які перебувають на самоізоляції, можуть в екстрених випадках відвідувати аптеки й магазини.
Відповідні зміни до постанови Кабміну "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (№211) уряд затвердив на засіданні 29 березня (Документ)

Як зазначається у постанові, "особи, які мали контакт з хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2,  або хворіють на зазначену хворобу та не потребують госпіталізації, є особами, що потребують самоізоляції".

Строк самоізоляції хворого та осіб, які потребують самоізоляції внаслідок контакту з хворим, визначає лікуючий лікар.

"Особи, які потребують самоізоляції, зобов’язані утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають, відвідування громадських місць. Дозволяється відвідування у невідкладних випадках місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, виробами медичного призначення та закладів охорони здоров’я за умови використання засобів індивідуального захисту та дотримання відстані не менш як 1,5 метра." - зазначається у постанові №211. 

При цьому Кабмін не визначає, що саме мається на увазі під невідкладним випадком. 

Раніше повідомлялося, що за добу на Київщині підтвердили 3 нові випадки COVID-19.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе