600 тисяч вкладників та викрадені понад $250 мільйонів: СБУ викрила відому фінансову піраміду

  • СБУ викрила відому фінансову піраміду
  • СБУ викрила відому фінансову піраміду
  • СБУ викрила відому фінансову піраміду
  • СБУ викрила відому фінансову піраміду
  • СБУ викрила відому фінансову піраміду
  • СБУ викрила відому фінансову піраміду
  • СБУ викрила відому фінансову піраміду
  • СБУ викрила відому фінансову піраміду
  • СБУ викрила відому фінансову піраміду
Служба безпеки України заблокувала діяльність масштабної фінансової піраміди у яку вклалися понад 600 тисяч людей. Лише з початку 2019 року організатори встигли привласнити понад 250 мільйонів доларів. Ймовірно, мова йде про мережу B2B Jewelry.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Зазначається, що піраміду було створено на початку 2019 року. З цього часу понад 600 тисяч людей вклали у неї гроші. Зловмисники змогли їх привласнити та легалізували через купівлю елітного рухомого та нерухомого майна та інвестування в підконтрольний бізнес. 

Зокрема, організатори піраміди придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тисяч доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно.

До організації фінансової оборудки причетні понад 20 людей. Вони залучили понад 100 підконтрольних юридичних осіб.

Вчора, в рамках кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та в Одесі. Суд наклав арешти на активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно, у тому числі оформлені на підконтрольні юридичні особи.
 Фігурантам вже повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 222 (Шахрайство з фінансовими ресурсами) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Правоохоронці наразі не уточнюють назву піраміди, але на оприлюднених ними фото фігурує один з магазинів ювелірних виноробів та папери, що схожі на «сертифікати» B2B Jewelry.

Незважаючи на обшуки та затримання, усі магазини B2B Jewelry та сайт продовжують працювати, а у її соціальних мережах з'являються нові пости.

Що відомомо про B2B Jewelry

B2B Jewelry офіційно продає ювелірні вироби. За даними компанії, в Україні, Росії та Казахстані працює близько сотні її магазинів, а також власний ювелірний завод у Вінниці. B2B Jewelry пропонує своїм клієнтам окрім прикрас також нібито пасивний дохід від інвестицій — понад 400% річних.

На початку березня журналіст Денис Бігус у своєму блозі розповів, як працює B2B Jewelry, пояснив, чому це фінансова піраміда та показав, як з її ювелірних магазинів вивозять гроші в поліетиленових пакунках.


 У травні 2020 року Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку повідомляла, що вважає проєкт B2B Jewelery способом незаконного заволодіння коштами. Комісія тоді звернулася до правоохоронців. У комісії наголошували, що інвестування в подібні проєкти створює значні ризики втрати цих грошей.
 


 




 
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе