«Біофарма» закінчила клінічні дослідження препарату «Біовен». Він збільшує шанси на одужання від COVID-19

  • «Біофарма» закінчила клінічні дослідження препарату «Біовен»
Білоцерківська фармацевтична компанія «Біофарма» завершила клінічні дослідження застосування імуноглобуліну «Біовен» у лікуванні важких випадків зараження COVID-19.

Згідно з результатами, препарат дозволив пацієнтам швидше побороти лихоманку та значно зменшив кількість летальних випадків серед хворих.

Про це виданню ZN.UA повідомив президент «Біофарми» Костянтин Єфименко.

За його словами, коли будуть готові остаточні результати досліджень, їх опублікують на сайтах ВООЗ і американського Clinical Trials, а також передадуть Міжнародному альянсу фармкомпаній, які займались розробкою препаратів для лікування хворих на COVID-19.

Що таке «Біовен»?

Препарат «Біовен» ─ це імуноглобулін, тобто в його основі вироблені антитіла з крові людини. Доки вчені Міжнародного альянсу компаній-розробників ліків проти COVID готують препарат з гіперімунного імуноглобуліну, тобто виробленого з крові людини, зараженої коронавірусом, українські науковці вирішили використати звичайний. 

Як розповів Костянтин Єфименко, застосування звичайного імуноглобуліну без специфічних до COVID-19 антитіл вже збільшує шанси на одужання в рази, а звільнення стаціонару відбувається швидше. 

Коли він стане доступним?

За словами голови «Біофарми», застосування звичайного імуноглобуліну можливе вже зараз. У компанії вже анонсують 25 тисяч готових доз імуноглобуліну. Цього вистачить на вісім тисяч людей.

За попередніми даними, флакон «Біовену» коштуватиме 7 тисяч гривень. Для лікування однієї людини в тяжкому стані знадобляться два-три флакони.

Натомість, за словами Костянтина Єфименка, створення препарату на основі плазми інфікованих людей можливе за два місяці.  Ефективність цього препарату буде в рази вищою. Один флакон коштуватиме приблизно 8 тисяч, але для одужання потрібно буде лише 1-2 дози.

Над створенням цього препарату працює Міжнародний альянс в який увійшли іноземні компанії CSL Behring, Takeda, Octapharma, Biotest, BPL, LFB, Sanquin, GreenCros і ADMA Biologics та українська «Біофарма».

Всі компанії-учасники альянсу безоплатно отримують напрацювання з препарату. Наразі під егідою Трампа та Управління продовольства і медикаментів США, МОЗ України та Червоного Хреста робота, на яку виділено близько одного мільярда доларів, ведеться за двома експериментальними продуктами, отриманими з крові пацієнтів, які перехворіли на COVID-19, — реконвалесцентною плазмою та гіперімунним імуноглобуліном.

Коли їхні клінічні дослідження закінчяться, Україна, як країна-учасниця, отримає специфікацію, на основі якої виробить свій продукт. 
«Проаналізувавши та показавши, що обидва продукти однакові, ми зможемо зареєструвати препарат. МОЗ і Державний експертний лікувальний центр нам це підтвердили. Тобто в цьому разі нам не треба буде витрачати час на проведення клінічних досліджень», ─ зазначив Костянтин Єфименко.

Раніше повідомлялося, що в Білій Церкві безнадійних хворих везуть помирати в лікарню №1.

 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе