В Україні зайняті 70% ліжок для хворих із COVID. Ситуацію називають «значно гіршою, ніж будь-коли з початку епідемії».

В українських лікарнях, які приймають хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, вже зайнято 21 тисяча ліжок із 34 тисяч.Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 13 жовтня.

«У нас достатньо напружена ситуація з ліжками, з госпіталізаціями. За минулу добу було госпіталізовано 865 людей. Загалом на сьогоднішній ранок у нас зайняті 21 тисяча ліжок по країні», — сказав Степанов.

Він уточнив, що ця цифра включає усіх, у кого є підтверджений діагноз або підозра на COVID-19, але усі госпіталізовані люди мають середньої важкості або важкий перебіг хвороби й потребують стаціонарного лікування.

За даними МОЗ, найбільш завантажені лікарні в Одеській (85,6%), Луганській (83,9%), Донецькій (83,7%), Харківській (75%), Дніпропетровській (73,3%) та Вінницькій (70,8%) областях. У Києві цей показник становить 70,6%.

Найменша заповненість ліжок в Івано-Франківській (37,3%) та Херсонській (26,3%) областях.

Очільник МОЗ заявив, що максимальна кількість ліжок в Україні — 52 тисячі, на сьогодні в обіг ввели 34 154 ліжка, ще 6,5 тисяч ліжок готують до введення. Ще планують додати 12 тисяч ліжок, зокрема залучити місця в Академії медичних наук та інших установах.

За словами Степанова, в Україні є запас всіх засобів індивідуального захисту на два місяці. Він наголосив, що ресурси не безмежні, тому потрібно дотримуватися протиепідемічних правил: носити маски, мити руки, дотримуватися дистанції та уникати скупчення людей.

«У визначених для лікування COVID-19 медустановах за усіма без винятку засобами індивідуального захисту в усій країні залишки на 92–75 діб. Це костюми, рукавички, маски, респіратори — кожного в залишку не менше ніж на два місяці», — сказав він.

Епідемія в Україні стрімко набирає обертів. Зараз в середньому за добу виявляють понад 5 тисяч нових випадків інфікування. Наприклад, за минулу добу, 12 жовтня, коронавірусне захворювання підтвердили у 5 133 людей.

За весь час епідемії в Україні COVID-19 підтвердили у 270 587 людей. З них 116 562 пацієнтів одужали, а 5 122 — померли від ускладнень. Продовжують лікуватися понад 148 тисячі людей.

МОЗ розпочало підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірусне захворювання. Ситуацію з COVID називають «значно гіршою, ніж будь-коли з початку епідемії».

В Україні наразі діє адаптивний карантин, у межах якого регіони поділяють на карантинні зони за рівнем поширення COVID-19. Поділ, який почав діяти з 12 жовтня, можна подивитися тут.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе