У Білій Церкві за 18,8 млн грн продали завод "Еталон": Хто придбав

Фонд держмайна продав майно Білоцерківського заводу «Еталон». Наразі очікується оплата за нього. А переможцем та єдиним претендентом на завод виявилася фірма Євгена Немілостівого – сина колишнього народного депутата і колишнього заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Нагадаємо, що майно Білоцерківського заводу «Еталон» у лютому виставляли на продаж за 35 млн 425 тис. 304 грн. Тоді не знайшлося покупців. Тож новий аукціон було проведено за зниженою вдвічі ціною. В результати майно підприємства придбала фірма ТОВ «Машгідроприлад» за 18 млн 800 тис. 881 грн. Зазначимо, що якщо покупець не сплатить вчасно, аукціон можуть скасувати. І тоді його проведуть ще раз для пошуку нового покупця.

ТОВ «Машгідроприлад» зареєстроване у Харкові у 2007 році. Основний вид діяльності – виробництво гідравлічного та пневматичного устатковання. Директором є Руслан Черненко.

Власником «Машгідроприладу» виступає Євген Віталійович Немілостівий через кіпрський офшор «NVED Invest LTD». ЗМІ повідомляють, що він є сином харків’янина Віталія Немілостівого. 

Чим відомий завод

Білоцерківський завод «Еталон» свого часу спеціалізувався на виробництві інструментів та обладнання для вимірювання, дослідження та навігації й був найбільшим виробником дозиметричної апаратури та приладів. Створений після аварії на ЧАЕС, завод знаходився під керуванням Державної служби МНС. На даний час дозиметри не випускаються вже більше 10 років. Завдяки працівникам, які залишились, вдалося зберегти обладнання  та підтримувати його в робочому стані. 

Загальна площа будівель та споруд: 12 тис. 166,7 кв. м. Наразі на підприємстві працює 11 осіб. 

Основний вид економічної діяльності: виробництво інструментів і обладнання для вимірювання, дослідження та навігації. Проте у період з 2020-2022 років підприємство не здійснювало виробництво готової продукції. 

Покупцю потрібно буде ще погасити борги підприємства. Це 987 тис. грн боргів по зарплаті. Також 366 тис. грн боргів перед бюджетом. А ще 10 млн 179 тис. грн інших боргів. 

Читайте також: На Білоцерківщині викрили масштабну схему вирубки і збуту деревини.
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе