Картину у JPG-форматі продали за 69 мільйонів доларів

Лондонський аукціонний будинок Christie's продав цифрову картину Everydays: The First 5000 Days художника Beeple за 69,3 мільйона доларів, повідомляє компанія. 

Everydays: The First 5000 Days – це колаж у форматі JPG, який складається з 5000 картин. Beeple почав працювати над ним ще у 2007 році. Художник щодня протягом майже 14 років малював по одній картині і публікував в інтернеті. Усі ці роботи він об’єднав і виставив на аукціон. 



Картину продали як NFT-токен – це спеціальна категорія повністю унікальних криптовалют. Вони використовуються, щоб довести унікальність предметів. За допомогою NFT у минулому році Beeple продав кілька своїх робіт за десятки тисяч доларів, одну – за 3,5 мільйона доларів. Після продажу Everydays: The First 5000 Days Beeple став одним з трьох найдорожчих живих художників світу. 

Everydays: The First 5000 Days – перша робота у вигляді NFT, яку продали Christie's за свою 255-річну історію. Аукціонний дім вперше використовував для оплати криптовалюту.

Як повідомляє The New York Times, аукціон проходив протягом двох тижнів, торги почалися зі стартової ціни – 100 доларів. В останні кілька секунд торгів надійшло безліч заявок, через що аукціон продовжили на дві хвилини і продали роботу за 69,3 мільйона доларів. 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе