Не коронавірусом єдиним: у NASA повідомляють про наближення до Землі астероїда


У Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) з початку березня з острахом спостерігають за величезним астероїдом 52768 (OR2 1998), який в кінці квітня пролетить на близькій відстані від Землі.
Якщо він впаде на Землю, то станеться глобальна катастрофа, повідомляє Express.

"NASA підрахувало, що скеля рухається в нашому напрямку зі швидкістю близько 8,7 км в секунду або 19 461 миль/год (31 320 км/год). З такими темпами астероїд наблизиться до Землі 29 квітня", - йдеться в повідомленні.

За даними Планетарного суспільства, астероїд діаметром більше 4 км досить великий, щоб викликати глобальні руйнування на планеті.

За орієнтовними прогнозами, падіння астероїду такого розміру може створити кратер в 10 км і більше, а також викликати глобальне спустошення і можливий колапс цивілізації.

За словами доктора Брюса Беттс з міжнародної групи астрономів, маленькі астероїди - кілька метрів - часто згорають в атмосфері і наносять невеликої шкоди при падінні. Однак астероїди розміром з Челябінський метеорит 2013 року - близько 20 метрів - створюють ударні хвилі, які розбивають вікна і можуть травмувати людей. Розмір Тунгуського метеорита - близько 40 метрів - міг повністю зруйнувати місто або викликати цунамі. Великі астероїди можуть привести до руйнування цілого регіону, сказав він.

Для порівняння, астероїд, який, як вважають, убив динозаврів, був завдовжки близько 10 км.

За оцінками NASA, астероїд 52768 (OR2 1998) має розміри від 1,5 до 4,1 км в діаметрі.

Астрономи класифікують цю скелю як «потенційно небезпечний» навколоземний об'єкт.

За підрахунками вчених, в найближчому майбутньому астероїд наблизиться до нашої планети на відстань приблизно в 0,04 205 астрономічних одиниць. Для порівняння - 1 астрономічна одиниця - це середня відстань від нашої планети до Сонця - становить близько 149,6 млн. км

Іншими словами, за оптимістичним сценарієм, очікується, що космічна скеля пройде на відстані, приблизно в 16,36 рази більшій, ніж відстань від Землі до Місяця.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе