NASA та Boeing повертають на Землю корабель, який відправили не на ту висоту

Новий космічний корабель Starliner повернеться на Землю на шість днів раніше запланованого після того, як неправильні налаштування завадили йому зістикуватися з Міжнародною космічною станцією, повідомили в агентстві NASA та компанії Boeing пише Радіо Свобода.
Корабель мав провести наступний тиждень на МКС в рамках репетиції аналогічного польоту за участі команди космонавтів, запланованого на наступний рік.
Однак невдовзі після відділення від ракети-носія Atlas V двигуни корабля не активувалися, як було заплановано, і це не дозволило йому досягти потрібної висоти, щоб зустрітися з космічною станцією.
За підрахунками NASA та Boeing, корабель спалив забагато палива за кілька хвилин через неправильно налаштований годинник. Відтак керівництву компаній довелося повернути Starliner на Землю, не завершивши місію.
За заявами представників обох компаній, корабель досі «здоровий» та в майбутньому планується ще один запуск. Втім, точна дата ще невідома.
Запуск Starliner на орбіту є ключовим випробуванням для авіакосмічної компанії Boeing, яка змагається з компанією Ілона Маска SpaceX. Гігант авіації намагається відновити здатність NASA до польотів у космос за участю людських екіпажів.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе