Компанія Біофарма розпочинає клінічні дослідження препарату, що допомагає в боротьбі з COVID-19

Компанія Біофарма розпочинає клінічні дослідження застосування препарату імуноглобуліну в терапії ускладненнь, що викликані COVID-19. Рятівний імуноглобулін вироблятимуть з плазми тих, хто вже перехворів на коронавірус і цілком одужав.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомив президент компанії Біофарма Костянтин Єфименко.

Процес підготовки проходив у вкрай стислі терміни і напруженому режимі. За вісім робочих днів компанія Біофарма змогла затвердити ідею та подати матеріали на затвердження в Державний експертний центр міністерства охорони здоров'я. 

"Ми зібрали дані по 6 центрам, в які включили більше 20 дослідників. Провели три консультативні сесії з експертами ДЕЦ і МОЗ України. Написали протокол, ІРФ і супутні документи (сумарно 382 сторінки протоколу). Терміни - рекордні і без допомоги всіх залучених, даний проект просто був би не можливий." - зазначає керівник проєкту Андрій Рибаков.

Імуноглобулін над яким наразі розпочинають проводити клінічні дослідження, в перспективі буде кращим, ніж вакцина. Адже вакцинувати можна лише здорових людей, а імуноглобулін немає широких протипоказань: 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 






Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе