На Житомирщині знайшли останки вчителя з Білої Церкви, який 79 років вважався зниклим на війні

Рештки безвісті зниклого воїна Пасіки Тимофія Платоновича були знайдені та ідентифіковані пошуковцями на Житомирщині 1 травня 2020 року.  

Про це повідомляє історико-патріотичне об’єднання «Пошук».

Фрагментарні рештки його, та ще трьох солдат Радянської армії, були знайдені у ямі. Солдати не були розділені і тому їх поховали разом. В мирному житті Тимофій Пасіка був вчителем німецької мови у Білій Церкві. Походить він з села Пархомівка Володарського району, там жила його родина.

У Червоній армії був з 1939 року, мав військове звання – молодший сержант. В кінці червня – на початку липня 1941 року приїжджав додому, після того поїхав у Ковель і більше від нього звісток не було.

Рідні шукали його після війни, але їм надсилали тільки відписки: «у списках загиблих не значиться»...

На згадку своїй Моті, дочці Галі, мамі від Тимоші. м. Ковель
 
Дружина загиблого померла 17 років тому. Дочка Галина, 1939 року народження, проживає у Києві. Батька вона майже не пам’ятає, проте все своє життя чекала на його повернення.

І ось, через 79 років її батько «повернувся» з війни…

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе