Обмін завершено: Богдан Пантюшенко, який пробув в полоні 5 років, повертається додому у Білу Церкву

В Офісі президента України заявили, що на Донбасі завершився обмін утримуваними особами з сепаратистами невизнаних утворень "ДНР" і "ЛНР".

"Взаємне звільнення утримуваних осіб завершилося. 76 наших - у безпеці на підконтрольній Україні території", - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці ОП у соцмережі Twitter.

Служба безпеки України опублікувала повний список українців, який повернулися з ув'язнення ОРДЛО. Відповідна інформація оприлюднена на сайті СБУ. У списку звільнених українців є білоцерківець Богдан Пантюшенко, якого вже 5 років вдома чекає дружина і рідні.

Напередодні обміну полоненими дружина Богдана Пантюшенка розповіла, що останній раз його бачила на новий рік у 2015 році. Вони відсвяткували новий рік з батьками, а потім першого числа він відправився в зону бойових дій.

А вже 18 січня 2015 року Богдан Пантюшенко потрапив у полон бойовиків під час виконання бойового завдання в селищі Спартак, що біля Донецького аеропорту. Тоді вони лише рік, як були одружені. Дружина розповіла, що від служби ніхто з рідних його не відмовляв.
 
«Налаштована сім'я дуже патріотично. Батько військовий у минулому, брат також. Він відразу сказав, якщо мені прийде повістка, я обов’язково піду», – пригадала дружина полоненого Вікторія Пантюшенко.

Листи до СІЗО родина неодноразово передавали через Червоний Хрест, але по той бік не хотіли приймати пошту. Почути голос чоловіка телефоном вдавалося раз на рік. Востаннє Богдан дзвонив у вересні 2019 року.

Коли їх перевели з СІЗО в Макіївську колонію, Богдан сказав: «Мене засудили на 18 років, відбувся суд. Ми сподіваємось, якщо відбувся суд значить нас готують до обміну», - розповідає дружина полоненого Вікторія Пантюшенко.

Єдине, що дозволяли родині – пересилати харчі через Червоний хрест раз на півтора місяця. Дружина й батьки полоненого часто виходили на акції, вони робили усе, аби про їхнього Богдана не забули. Він був у списку на обмін у 2017 році. Однак та сторона вирішила військового не віддавати.

 У полоні чоловік зустрів п'ять своїх днів народження. І ось нарешті Новий рік, і наступний 36-й День народження Богдан зі своєю родиною відсвяткує у рідній Білій Церкві.

Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе