У людства залишилося 10 років на порятунок планети - ООН

У людства залишилося 10 років, щоб устигнути зберегти біорізноманіття на планеті. Про це йдеться у звіті Конвенції ООН з біорізноманіття, опублікованому 15 січня. У документі ООН визначила 20 цілей на наступне десятиліття, які мають захистити навколишнє середовище та зберегти флору і фауну планети.
Зокрема у документі йдеться про те, що до 2030 року населення планети зросте на мільярд і становитиме 8,6 млрд., а до 2050 року землян стане ще більше - 9,8 млрд.
За прогнозами, через 40 років 68% людей житимуть у міських районах. Тотальна урбанізація матиме вкрай негативні наслідки для всієї планети. Вона вплине на ресурси та біорізноманіття Землі.
Додатковим негативним фактором стане глобальне потепління. Розрахунки показують між 2030 і 2050 роками глобальна температура зросте до 1,5 °C. У зв'язку із цим, науковці поставили 20 цілей на наступне десятиліття.
Зокрема вони пропонують на 50% скоротити кількість пластикових та інших відходів. А 30% земної поверхні має отримати статус захищеної території, корінне населення — різнобічну допомогу і підтримку у захисті дикої природи.
Зазначається, що цей план доопрацюють і схвалять у жовтні 2020 року на Саміті ООН із біорізноманіття, який пройде у Китаї.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе