У Білій Церкві продають фальсифіковане масло з Харківщини

У зразках масла, яке виробляється в Харківській області, виявили немолочні жири. За складом воно може бути маргарином або спредом.

Спеціалісти Білоцерківського міськрайонного управління Держпродспоживслужби провели заходи державного контролю в Білоцерківській школі №12 та в супермаркеті "Новус". Там були відібрані зразки масла солодковершкового для вивчення ситуації щодо фальсифікації молочних продуктів.  

Зокрема, мова йде про масло солодковершкове «Селянське» 73 % жиру виробництва ТОВ «Богодухівський молзавод» (партія №41, дата виробництва 13.11.2019 та партія №7, дата виробництва 13.11.2019).

Згідно з експертними висновками Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві де проводили експертизу, відібрані зразки масла за тригліцеридним складом молочного жиру не відповідали нормам ISO 17678 IDF 202 та ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови».

За даним фактом проведений аналіз документації та заходи щодо встановлення всього ланцюгу операторів ринку та направлений лист на відклик вищевказаної продукції.

У разі придбання масла солодковершкового «Селянське» 73% виробництва ТОВ «Богодухівський молзавод» (партія №41, дата виробництва 13.11.2019 та партія №7, дата виробництва 13.11.2019) білоцерківців просят негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області за тел. (057) 725-19-00. 

Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!     


  

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе