Китай косить невідомий вірус, що викликає важку пневмонію

Кількість хворих на вірус, що викликає пневмонію, у Китаї зросла до 200. На сьогодні відомо про інфікованих у містах Ухань, Пекін, Шанхай і Шенчжен. Наразі зафіксовано три смерті. За неофіційними даними, кількість хворих у рази більша і становить понад півтори тисячі.
Вірус, що викликає пневмонію, вперше виявили в Ухані. Місто - важливий транспортний вузол. Відтак щодня там кількатисячний потік пасажирів.
І вже відомо про випадки захворювань за межами Китаю - Південна Корея заявила про перший випадок хвороби – це 35-річна жінка, яка приїхала з Ухані. Також про інфікованих повідомляли Тайланд і Японія.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я інфекцію викликає коронавірус. 
«9 січня влада Китаю повідомила ЗМІ, що причиною цієї вірусної пневмонії спочатку було визначено як коронавірус нового типу, який відрізняється від інших коронавірусів людини, виявлених до цього часу. Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, які можуть спричиняти захворювання, починаючи від звичайної застуди до Близькосхідного коронавірусного респіраторного синдрому Близького Сходу та тяжкого гострого респіраторного синдрому (ТГРС)», - йдеться на сайті ВООЗ.
Водночас фахівці не можуть поки визначити, ані джерело хвороби, ані методику поширення. Втім учені схиляються до тваринного походження вірусу.
ВООЗ стежить за спалахами хвороби. Але поки  організація не бачить необхідності в обмеженні міжнародного потоку людей або товарів.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе