У Баришівському районі священик виставив приватну охорону під церкву

Священик церкви Московського патріархату виставив під храмом у селі Морозівка Баришівського району на Київщині приватну охорону. Каже, побоюється, щоб охочі перейти до Православної Церкви України, не стали штурмувати. Люди тим часом пояснюють, довіри до отця не мають, бо той довів до розпачу родину українського кіборга, повідомляє ТСН.
Отець Микола відмовився служити панахиду за загиблим воїном, а матір бійця вигнав з церкви. Крім того, назвав Дениса Поповича, який загинув біля Донецького аеропорту, братовбивцею.
Боєць поклав життя за Україну у 2015 році на околиці Донецького аеропорту. Коли на бліндаж побратимів сунула ворожа техніка, то підбити її Денису Поповичу вдалося, а от відійти у безпечне місце - ні.
Пам'ять про Дениса, каже його мама Надія, паплюжить священик. Йдеться Той слова матері кіборга категорично заперечує.
Селяни кажуть, конфлікт із ним отцем Миколою почався ще тоді, коли парафіяни захотіли перейти з Московського патріархату до Православної Церкви України.
Відтоді біля церкви приватна охорона. Місцеві зазначають, що храм охороняють люди у бронежилетах. 
При згадці образ, які чула про свого сина мама Дениса, не може стримати сліз, але зла священику не бажає. Натомість планує з громадою, звести новий храм, свій, український. На тій землі, яку сільська рада, обіцяє виділити родині героя. Документи подали більш як пів року тому.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе