У Білоцерківському відділі поліції зафіксували порушення прав затриманих на захист

Працівники Департаменту національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та громадського монітора перевірили Білоцерківський відділ поліції. 

Як повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, під час моніторингу були виявлені випадки порушення прав громадян на свободу та особисту недоторканість.

Зазначається, що протоколи про затримання осіб за підозрою у вчиненні злочину складаються через тривалий час після їх фактичного затримання, що призводить до незаконного перебування осіб під контролем працівників поліції та тримання в приміщеннях поліції.

Крім цього, зафіксовані випадки порушення права на захист затриманих осіб. Так, після затримання осіб до Центру з надання безоплатної правової допомоги або взагалі не повідомляли, або повідомляли через тривалий час, через що адвокати прибували до відділу поліції не своєчасно. У відділі поліції та його відділеннях відсутні кімнати для конфіденційного побачення затриманих із захисниками та для проведення слідчих дій.

Під час перевірки на дверях окремих службових кабінетів були відсутні номери та таблички із зазначенням працівників, які в них працюють. У одному з них знайшли предмет, який може бути застосований для спричинення ушкоджень затриманим особам - електричний дриль. Також не організоване належне харчуванням затриманих осіб, які тривалий час перебувають у відділі і відділеннях поліції. Встановлені і інші недоліки.

Звіт за результатами перевірки буде надіслано до Міністерства внутрішніх справ України.

Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе