У Дніпрі СБУ підозрює у хабарництві голову Центру радіаційної безпеки

Слідчі Служби безпеки України підозрюють в отриманні систематичних хабарів керівника обласного Центру радіаційної безпеки та медичної радіології Дніпропетровської області.
Згідно з даними СБУ, власник однієї з приватних медичних клінік придбав нове рентгенологічне обладнання і звернувся в Центр, де медперсонал проходить спеціальні курси для роботи з рентгенівськими апаратами. 
У повідомленні йдеться, що керівник контролюючої структури запропонував вирішити питання неофіційно. За винагороду він пообіцяв швидке проходження навчального курсу і гарантовану здачу заліків.
Правоохоронці задокументували отримання посадовою особою у робочому кабінеті 12 тисяч гривень від власника клініки.
Після того, як слідчі провели обшук за місцем роботи і проживання чиновника, правоохоронці вилучили майже 500 тисяч гривень. Передбачається, що вони отримані від протиправної діяльності.
За попередньою інформацією, чиновник систематично отримував грошову винагороду за проходження курсів безпеки не тільки з місцевих медустанов, але й «допомагав» із вирішенням цього питання представникам інших областей України.
«Зараз у рамках кримінального провадження щодо ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України керівнику контролюючого органу повідомлено про підозру», - зазначають у СБУ.


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!    


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе