П'ять років тому Росія збила літак МН17 з професором Ланґе і провідними вірусологами на борту, а тепер просить зняти з неї санкції у зв'язку з коронавірусом - Оксана Забужко


На борту збитого росіянами влітку 2014-го на Донбасі літака МН17 була ціла команда вірусологів, які летіли на всесвітній конгрес зі СНІДу. Зараз всі ці люди могли б зробити величезний внесок в боротьбу з пандемією коронавірусу, нагадала на своїй сторінці у Facebook українська письменниця та громадська діячка Оксана Забужко.

«Ниточки, ниточки – все з усім пов’язано, так, дуже своєчасне нагадування… І в MH17 не тільки Ланге був, Царство йому небесне, – тим літаком ціла група вірусологів летіла до Австралії на конгрес зі СНІДу, і пам’ятаю, як світові ЗМІ писали, що ця втрата «верхівки» загальмує розвиток галузі на роки, а то й десятиліття. Але хто б тоді уявив, як брутально справдиться цей прогноз за якихось п’ять з половиною років?» – зазначила вона.

Забужко підкреслила, що вбивство кожної людини накладає відбиток на майбутнє всього людства, адже через чужу агресію багато хто не встигає реалізувати своє життєве призначення і, можливо, врятувати мільйони.

«Ми ж десь досі, в глибині душі, напіввіримо в сталінське «незамінних людей немає» (ну, бо аякже, он у нас всього за два покоління – мільйони було вбито, а ми ж живі, ще й нівроку, якось чухаємось). А насправді кожна людина незамінна тому, що кожна насильницька смерть утворює в світобудові діру Нездійсненого Призначення, крізь яку, рано чи пізно, засвище вітер руїни. І саме тому поки вбивць не покарано – загрожені всі», – попередила письменниця.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе