Відтепер в NASA можна дізнатися, що бачив телескоп Hubble у ваш день народження


Це орбітальний телескоп Хаббл (Габбл) і 24 квітня 2020 року в NASA святкують 30-річчя від першого виведення його на орбіту. До такого вагомого ювілею NASA запустив сервіс, який може показати, що бачив телескоп в один з днів вашого народження. 

Сервіс доступний на сайті NASA за цим посиланням.

“Хаббл” досліджує всесвіт 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Це означає, що він спостерігав якесь дивовижне космічне диво кожен день в році, в тому числі в день вашого народження. На що “Хаббл” дивився у твій день народження? Введіть місяць і дату, щоб дізнатися!”- йдеться в описі сервісу.



І все дійсно так просто. Необхідно задати лише день та місяць вашого народження. Разом з зображенням, зробленим в один з попередніх років в цей день, йде і справка про об'єкт на фото. Наприклад, у цей день, 16 квітня 2015 року Хаббл дивився на дивовижну туманність Небули. 

Туманність Небули, 16 квітня 2015 року

"У цьому маленькому шматочку Туманності Небули в’язки газу є частиною того, що залишилося від зірки, яка була колись у 20 разів масивнішою, ніж наше Сонце. Швидкоплинна хвиля від вибуху зірки опускається в стіну міжзоряного газу, внаслідок чого вона світиться" - 
йдеться у описі явища.

Видання Science Alert зазначає, що з тих пір, як телескоп “Хаббл” був вперше запущений в 1990 році, він провів понад 1,4 мільйони спостережень за різними зірками, планетами і галактиками.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе