Зона мовчання в Мексиці - аномалія серед пустелі

У пустелі на території Мексики, де проходять межі 3-х штатів Коауїла, Дуранго і Чіуауа, знаходиться так звана Зона мовчання. Від неї до міста Ель-Пасо (США, Техас) приблизно 500 км. Дану місцевість розглядають як аномальну зону, а характерна вона тим, що на її території не працюють ні телевізори, ні радіоприймачі. Життя в цих місцях жевріє лише біля джерел, що б'ють із землі, а навколо простягається млява рівнина, на якій ростуть лише колючі чагарники.

Про дивну аномальну зону люди говорили ще в XIX столітті. Місцеві фермери розповідали, що на землю час від часу падали з неба гарячі камені. А в 1932 році пілот Франсіско Сарабін, який летів над зоною, виявив, що у нього перестав працювати передавач.

У 1963 році в пустельній місцевості проводилася геофізична розвідка. Несподівано у інженера відмовила рація. Він повернувся на базу, щоб полагодити її, але рація виявилася справною. Однак історія в точності повторилася, коли геофізик повернувся на колишнє місце. Саме з цього часу Зона мовчання в Мексиці і стала привертати увагу людей.

Було встановлено, що в цих місцях регулярно спостерігаються справжні метеоритні дощі і придушуються радіохвилі. Так принаймні визначили фахівці, які почали відвідувати даний район з 70-х років минулого століття. Свою базу вони обладнали в містечку Себальос, побудованому мексиканським урядом в самому центрі загадкової місцевості. Саму ж місцевість назвали Морем Тетіс. Так називався древній океан, води якого плескалися в цих місцях багато мільйонів років тому.

Чим же примітна ця місцевість? На ній не раз відзначалася поява НЛО і дивних людиноподібних істот. Останніх місцеві жителі регулярно бачать з початку XX століття. Примітна зустріч із загадковими сутностями сталася восени 1974 року, коли очевидцями стало подружжя Жозефіна і Ернест Діас.

Були вони археологами-аматорами і приїхали в цей пустельний край, щоб зібрати каміння незвичайної форми і, якщо пощастить, виявити скам'янілі останки стародавніх тварин. Вони так захопилися пошуками, що не помітили, як небо затягло хмарами, і почалася гроза. Подружжя поспішно поклало в свій форд-пікап поклажу і поїхало по ґрунтовій дорозі геть. Однак дощ розмив трасу і машина забуксувала. Вона все більше і більше пов'язала в землі, а гроза посилювалася.

Раптом в струменях дощу з'явилися дві людські фігури. Вони неквапливим кроком підійшли до машини, і подружжя побачило, що це молоді чоловіки, одягнені в жовті непромокальні плащі з капюшонами. Незнайомці випромінювали доброзичливість і вселяли цілковиту довіру.

Підійшли, ввічливо попросили подружжя сісти в кабіну, а самі направилися до задньої частини автомобіля. Жозефіна і Ернест тільки сіли на сидіння, як пікап тут же підкинула якась незрозуміла сила. Автомобіль вискочив з бруду і опинився на твердому грунті. Отямившись від несподіванки, подружжя захотіло подякувати рятівникам, але ті як крізь землю провалилися.

Місцеві жителі не раз спостерігали ночами загадкові вогні в небі, а також об'єкти сріблястого кольору, що літають низько над землею. При цьому вони не видавали жодного звуку. На ранчо, розташоване недалеко від кордону Зони мовчання в Мексиці, один раз зайшли двоє чоловіків і жінка. У них були біляве волосся, блакитні очі і високий зріст. Одягнені вони були в сріблясті костюми.

Загадкові незнайомці ввічливо поспілкувалися з господарями ранчо на бездоганній іспанській мові. Вони попросили дозволу наповнити фляги водою з криниці. Коли ж їх запитали, звідки вони з'явилися, то почули у відповідь одне слово: "Зверху".

У 1981 році іспанський журналіст Луїс Рамірос поїхав в зону в складі великої групи інших журналістів з різних газет. Зупинилися представники преси в Себальос, а на наступний ранок Рамірос разом з фотографом вирішив прокататися по пустелі. Машина заїхала далеко в безлюдну місцевість, і люди незабаром зрозуміли, що заблукали. З собою вони не взяли ні їжі, ні води, тому могли легко загинути від голоду і спраги.

Мандрівники довго плутали серед низькорослих чагарників, і несподівано Рамірос помітив попереду три самотні постаті. Він підбадьорився, бо у цих місцевих жителів можна було запитати дорогу. Журналіст попросив фотографа, який сидів за кермом, зупинити машину, але той проїхав повз подорожніх і навіть не зменшив швидкість.

Обурений Рамірос поцікавився, чому фотограф не зупинив автомобіль, а той відповів, що ніяких людей навколо немає. Журналіст вирішив, що він марить, але незабаром знову побачив тих самих трьох осіб, що йдуть по пустелі.

Цього разу, коли автомобіль порівнявся з подорожніми, Рамірос сказав фотографу, щоб той зупинився, оскільки йому треба сходити в туалет. Він виліз із кабіни машини і підійшов до людей, які виявилися місцевими жителями. Вони пояснили, що шукають заблукалих кіз. Але таке пояснення було досить дивним, оскільки люди не мали при собі ні фляг з водою, ні провізії. Однак вони детально розповіли, як доїхати до Себальос.

Коли невдачливі мандрівники нарешті добралися до містечка, Рамірос поділився з іншими журналістами своїми враженнями від поїздки. Але коли він почав говорити про заблукалих кіз, то вся журналістська братія підняла його на сміх. Колеги пояснили, що навколо тягнеться пустеля, а кози в таких місцях ніколи не пасуться. Та й взагалі в цих місцях немає ніяких місцевих жителів, які б розводили кіз. Згодом місцевість була ретельно досліджена. Вона виявилася повністю безлюдною.

В наші дні Зона мовчання в Мексиці продовжує вражати людей кількістю падаючих метеоритів. Деякі з цих космічних гостей надзвичайно древні і перевищують вік Сонячної системи на кілька мільярдів років. У цій місцевості є стародавні руїни. Це цілий комплекс величезних кам'яних споруд, побудований багато тисяч років тому. Його не могли побудувати ті первісні племена, які колись жили на цих землях.

Існує думка, що даний район багатий на поклади магнетиту. Саме, завдяки їм, і придушуються електромагнітні хвилі. Крім цього, гірські хребти, що оточують Зону мовчання, містять велику кількість урану. Може бути, все це в комплексі і створює аномальну зону, яка вражає людей своїми загадками і таємницями.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе