Аргументи лікарів проти скасування медичної реформи

Головний лікар Іллінецької центральної районної лікарні (Вінницька область) Микола Масленчук пояснив на прікладі свого медичного закладу, чим небезпечне скасування медреформи.

Микола Масленчук сказав в інтерв'ю журналістам 24 каналу, що у випадку скасування медреформи, лікарня програє. Ще два роки тому, згадав головний лікар, йому не вистачало двох мільйонів гривень на виплату заробітної плати працівникам.

"Ми заключили з НСЗУ договір на 8 пакетів послуг, двоє пріоритетних. У порівнянні з минулим роком ми отримали на 3,5 мільйони гривень більше. Зараз проблем із заробітною платою до кінця року, якщо ці кошти залишаться, не буде", – сказав Масленчук.

За його словами, у медичної реформи є деякі недопрацювання, але скасовувати її не потрібно. 

Директор розповів, що їхня Іллінецька центральна районна лікарня є невеликою, але обслуговує три наближених райони. Однак лікарні виділяються кошти лише на жителів одного, свого району. 

"До нас йдуть люди, тому що в нас хороші лікарі з великою пацієнтською базою", – пояснив він.

Головний лікар додав, що в разі скасування медреформи, виділені гроші розподіляться і на сусідні лікарні, до яких звертаються менше пацієнтів. 

"Вони (сусідні лікарні) не робитимуть нічого, а наші лікарі будуть далі обслуговувати. Я абсолютно проти скасування реформи. Чому одні мають працювати, куди йдуть пацієнти, і отримувати однакову заробітну плату з тими, хто буде просто сидіти, не маючи пацієнтів… Де тут соціальна справедливість?" – заявив Микола Масленчук. 

Крім того, Масленчук зізнався, що в Україні існують проблеми з медичною інформаційною системою (МІС). Для первинної ланки усе було простіше і зручніше – "підписав декларацію і все".
 
Нагадаємо, головним принципом медичної реформи є те, що "гроші йдуть за пацієнтом" – фінансують ті заклади, які надають якісну допомогу. А медичні працівники, які надають якісну допомогу, отримають вищі зарплати та краще устаткування.

Ексочільниця Міністерства охорони здоров'я та реформаторка української медицини Уляна Супрун вже розкритикувала ініціативу Володимира Зеленського про зміну фінансування медичних закладів.
Про це вона написала у себе на сторінці Facebook

Вона зазначила, що влада називає "покращенням реформи" боягузливий крок у минуле, обман та зневагу усіх українців, в тому числі медиків, які заслуговують на гідну та справедливу винагороду за свою роботу.

За її словами, нині та Зеленський, і Радуцький, і Степанов захищають тільки власні політичні інтереси та статус-кво давно діючих в регіонах медичних еліт й фармацевтичної мафії.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
  • У Білій Церкві хлопець вдарив ножем 14-річну дівчину
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе